Her geçen sene becerilerine yenisi eklenen çocuğunuzun kreşe başlayıp başlamaması gerektiğine bir türlü karar veremiyorsanız uzmanlar bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Toplumsal hayatın içinde yer edinmeye başlamak isteyen çocuğun okul öncesi eğitim döneminin çok önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu dönemde becerilerin geliştirilmesi, hayata alıştırılma ve okul eğitimine hazır hale getirilmesinin adımlarının atıldığının altını çiziyor.

Uzmanlar eğer olağanüstü bir durum yok ise çocukları asla 2,5-3 yaşından önce aile ortamından ayırmamanız ve okul öncesi kuruluşlarla tanıştırmamanız gerektiğini belirtirken, çocukların bu dönemde kreşe değil ailelerine ihtiyacı olduğunun üzerinde duruyor.

Çocukların kreşe gidebilmeleri için belli bir olgunluk seviyesine ulaşmalarının şart olduğunu dile getiren uzmanlar, çocuğunuz 2,5 -3 yaşına geldiğinde hala akranlarıyla aynı becerileri sergelemiyorsa kreş yaşının henüz gelmemiş olabileceğini dile getiriyor.

Çocukların kreşe gidebilmesi için kaygı ve endişeye kapılmaksınız anne ve babasıyla vedalaşabilmesinin şart olduğunu ifade eden uzmanlar, elbette ki kreşin ve okulun ilk günlerinde bazı huzursuzlukların olabileceğini ama bunun doğal bir his olduğunu kaydediyor.

Kreşe giden çocukların ebeveynlerine kreşteyken yaşadıklarını rahat bir şekilde anlatabilecek seviyede olmaları gerektiğini paylaşan uzmanlar, ayrıca çocukların mutlaka tuvalet ihtiyacını söyleyebilen bir hale gelmiş olması gerektiğinin de altını çiziyor.

Çocuğunuzu mutlaka kreşe gönderiyorsanız yeni arkadaşlar edinmeyi istemesi ve kendi yemeğini kendi kendine yiyebilme yetisinin gelişmiş olması gerektiğini de dile getiren uzmanlar, bu çocukların aynı zamanda uzun süre uykuya ihtiyaç duymaması gerektiğini de hatırlatıyor.

Öğretmenlerinin yardımı olmaksızın kreş çocuklarının etkinlik seçebilerek bağımsız hareket edebilecek yetiye de sahip olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar bu çocukların dikkatini toplayabilmesinin de önemli olduğunu paylaşıyor.