İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 16 yaşındaki kız çocuğunu uyuşturucuya alıştırıp uygunsuz görüntülerini çekince polise giden kızın ifadesi doğrultusunda 8 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

İstanbul Sarıyer'de bir çete, 16 yaşındaki kız çocuğunu uyuşturucuya alıştırıp uygunsuz görüntülerini çektiler. Tehdit ve şantajla çocuğu istismar eden 8 kişi gözaltına alındı.

16 yaşındaki lise öğrencisi bir çete tarafından önce uyuşturucuya alıştırıldı ardından da uygunsuz görüntüleri çekildi.

İstismara uğrayan çocuk karakola başvurdu. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bir psikolog eşliğinde çocuğun ifadesini aldı. 16 yaşındaki çocuk başına gelen tüm olayları polise anlattı. Kendisini istismar edenlerin gerçek isimlerini bilmiyordu.

Polis takma isimlerden o şüphelilere ulaştı. 8 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu satma, yaralama ve cinayet suçlarından suç kayıtları bulunduğu belirlendi.

Çocuk, devlet korumasına alınırken, adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı. 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.