Sonbahar aylarının sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Havalar ise soğumaya başladı. Havaların soğumasıyla grip salgını da görülmeye başladı. Peki çocuklarımızı gripten nasıl koruyabiliriz?

Öncelikle çocuğunuza meyve ve sebze yeme alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor. Çocuklar genelde aynı evde yaşadığı büyükleri örnek alırlar. O yüzden evde anne, baba, abi, abla gibi bireylerin de meyve sebze giyerek örnek olması gerekir. Meyve ve sebze, bağışıklı sistemini destekleyerek enfeksiyona karşı korur. Ayrıca soğuk algınlığına karşı da koruyucu kalkandır. Ayrıca meyve ve sebze çocukları grip ve soğuk algınlığından korumakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de önemli ölçüde katkı sağlar.

Çocuğunuza el yıkama alışkanlığını da aşılamanız gerekiyor. Özellikle çocuklar okuldayken, bir çok arkadaşı ile temas halinde olur. Bir de oyun oynadıkları sırada çok fazla kire ve toza maruz kalırlar. Bu da çocukları enfeksiyon ve virüslere karşı açık hale getirir. Çocuğunuza el yıkama alışkanlığı aşılayarak bunun önüne geçebilirsiniz.

Çocuğunuzu, hasta olan arkadaşlarına yaklaşmaması gerektiği konusunda bilinçlendirmeniz gerekir.

Çocuklarda uyku son derece önemlidir. Çocuğunuzun geç saatte uyumasını engellemeniz gerekir. Çocuklar akşamları erken saatte uyumalı ve uykusunu almalıdır. Bu hem bedensel, hem zihinsel açıdan da son derece önemlidir.

Yeteri kadar uyumayan çocukların bağışıklık sistemi zayıflıyor ve gribe karşı dayanıksız hale geliyor.