Cumhur İttifakı'nın ortakları arasında af teklifi tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da metro açılışında af teklifini eleştirirken kullandığı ifadeler MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekti. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, Erdoğan'da 'siyasi nezaket' uyarısında bulundu.

Cezaevlerinde bulunan 50 bini aşkın uyuşturucu hükümlüsünü hatırlatan Erdoğan, "Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?" ifadelerini kullanarak af teklifine kapıları kapatmıştı. Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Devlet Bahçeli, af teklifinin uyuşturucu temeline indirgenmesini 'yanlış ve fuzuli bir demagoji' olarak değerlendirdi.

Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Sayın Cumhurbaşkanı'nın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimize yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettik.

Sayın Cumhurbaşkanı, 'şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?' ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir: 'Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?'

Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP'yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır.'

"Uyuşturucuyla en çok mücadele veren,bu uğurda her türlü imkanıyla fedakarlık gösteren 'birileri' diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek,tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış,fuzuli bir demagojidir."