Cumhur İttifakı'nda tartışma yaratan af talebine Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytinburnu'nda yanıt verdi. Teravih namazı için önceki gece Zeytinburnu'na gelen Erdoğan burada yaptığı konuşmasında ortağı Devlet Bahçeli'nin iki kez dile getirdiği af talebine bir kez daha aynı yanıtı verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, son yaptığı af çıkışında Ramazan bayramından önce çıkacak bir affın 'kader mahkumlarını' ve ailelerini memnun edeceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytinburnu'nda yaptığı açıklamada Bahçeli'nin açıklamaları için "Bu işi oya tahvil etmek için af çıkaramayız. Bizim gündemimizde af diye bir konu yok kimse bize farklı bir yaklaşım göstermesin." dedi.

BİR KEZ DAHA BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK DEDİ

Devlet Bahçeli'nin af talebi için muhalefetten gelen mahkumlar ve ailelerinden oy koparmaya çalışıyorlar şeklindeki eleştirilere de yanıt verdi. Af talebi için "Yargı hüküm vermişse bizim onları affetme hükmümüz olamaz." diyen Erdoğan, "Bu işi oya tahvil etmek için af çıkaramayız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran alışılmış seçimlerden değil. Büyülü zenginliğin yeri olan Anadolu ve elbette İstanbul tarih boyunca hep medeniyetlerin boy verdiği dünyanın en bereketli toprakları olmuştur. " dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: CUMHUR İTTİFAKI 24 HAZİRAN'DAN SONRA DAĞILACAK

FOX TV'de canlı yayın konuğu olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, af talebinin Cumhur İttifakı'nda krize neden olduğunu öne sürerek Erdoğan ile Bahçeli'nin miting meydanlarında gönderdikleri mesajlarla restleştiklerini öne sürdü. AKP ile MHP arasında 24 Haziran seçimleri öncesi oluşturulan Cumhur İttifakı'nı da çıkar ittifakı olarak değerlendiren Özel, ittifakın seçimden sonra dağılacağını söyledi.