Bedelli askerlikle ilgili beklentiler Başbakan Yıldırım'ın canlı yayında kullandığı ifadelerin ardından birden bire gündemin ilk sırasına taşındı. Önceki gün İzmir'de düzenlenen canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, bedelli askerliğe müsbet baktığını söyleyerek hükümetin konuyla ilgili yeni bir düzenle hazırlığında olduğunun sinyalini vermişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Özbekistan temasları öncesi Atatürk Havalimanı'nda basının sorularını yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili oluşan büyük beklentinin farkında olduğunu belirten Erdoğan daha önceki görüşlerini yineledi. Seçim dönemi bedelli askerlik tartışmalarını doğru bulmadığını daha önceki ifadelerinde belirten Erdoğan, "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok." dedi.

AFRİN VE FIRAT KALKANI HAREKATI VARKEN DOĞRU OLMAZ

Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı varken, bu şehitlerimize saygısızlık olur. Hayırlısıyla şu seçim bitsin, başkanlık sistemine geçilsin.

Emekli Maaşlarında Güncelleme, AK Parti Açıkladı Emekli Maaşlarında Güncelleme, AK Parti Açıkladı

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım'ın bedelli askerlikle ilgili görüşleri gündeme bomba gibi düşmüş ve bedelli askerlik çıkacak şeklinde yorumlanmıştı.

Yıldırım şöyle konuştu: 'Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Ancak orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Soru işaretlerini ortadan kaldırmamız lazım. Bedelli askerlik konusunda, istismar olmaması gerekir. Onu iyi anlatmak lazım. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli filan istismar edilebilecek konu gibi gözüküyor. Ancak bu da toplumsal bir talep. Biz Türkiye olarak askerlikte yavaş yavaş profesyonel askerliğe gittik; 15 Temmuz'dan itibaren. Vatani görevini yapan askerleri biz cepheye göndermiyoruz, onlar arka planda görevlerini yapıyorlar. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir husus bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizin güçlendirilmesi için kullanılması gerekiyor.'