Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın "farz-ı ayn" sözlerinin ardından istifa etti. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat etmek farz-ı ayn'dır" ifadeleriyle büyük tepki çeken rektöre AK Parti'den de tekpi gelmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan YÖK, "Hocalarımız sözlerine dikkat etmeli" dedi.

İTAAT FARZ, KARŞI ÇIKMAK HARAMDIR DEDİ

"Erdoğan'a itaat farzdır. Karşı gelmek ise haramdır." sözleriyle tepki toplayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın görevinden istifa etti.

CUMHURBAŞKANI YIPRATILMAK İSTENMİŞ

Taşaltın, "Konuşmalarım çarpıtılarak, Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır." dedi.

"HOCALARIMIZ SÖZLERİNE DİKKAT ETMELİ"

Ramazan Taşaltın ile ilgili YÖK'ten açıklama geldi. Kurum, "Hocalarımız sözlerine dikkat etmeli" dedi.

FARZ-I AYN NE DEMEK?

Mükellef olan her müslümanın bizzat kendisinin yapması gereken farzdır. Her müslümanın yapması ve sakınması emredilen dinin hükümlerini öğrenmesi farz-ı ayn'dır.

Her müminin, en önce, ehl-i sünnet itikadını, kısaca öğrenmesi farzdır. Bundan sonra, yapacağı emirleri ve sakınacağı yasakları öğrenir. Mesela yeni müslüman olan kimsenin, abdestin ve namazın farzlarını öğrenmesi, hemen farz olur. Sünnetlerini öğrenmesi de sünnet olur. Ramazan gelince, orucun farzlarını öğrenmesi farz olur. Zengin olunca, zekatı öğrenmesi farz olur. Haccı öğrenmesi, hacca gideceği zaman farz olur. Her şeyi zamanı gelince öğrenmesi farz-ı ayn olur.