Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarının ne kadar maaş aldığını açıklayan Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplam 36 danışmanı olduğunu belirtti.

Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 36 danışmanı olduğunu ve danışmanlarının aylık 6 bin 400 Türk Lirası maaş aldıklarını belirtti. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarına aylık toplam 230 bin 400 Türk Lirası ödeniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı ve Mit Müsteşarlığı bütçelerinin sunumunu yapan Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun sorularını da yanıtladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya 'Cumhurbaşkanı'nın kaç danışmanı olduğu ve aldığı maaşlar' soruldu. Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga sorulan bu soruya; "Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın 36 başdanışmanı var. Danışman düzeyinde çok sayıda bürolarda hizmet eden arkadaş var. Başdanışman arkadaşlarımızın çoğunluk itibariyle hukuk, ekonomi ve kamu yönetimi mezunları olduklarını biliyorum. Aldıkları ücret ise 6 bin 400 ek göstergeye tabii devlet memurlarının aldıkları ücrettir. Özel bir ücret almazlar. Biz külliyede bu arkadaşlarımıza sadece yol-uçak gideri öderiz, harcırah ödemeyiz." Diye cevap verdi.

Beştepe Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya sorulan sorulardan bir diğeri de 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin maliyeti' oldu.

Fahri Kasırga bu soruya; "Başbakanlık tarafından yapıldı Külliye. Başbakanlık tarafından tefriş edildi. Geçen yıl Maliye Bakanımız bu rakamı 1 milyar 370 milyon olarak açıklamıştı. Biz Külliye'ye taşınırken bu rakamlar içerisinde ana tefriş malzemelerinin de olduğunu biliyoruz. Biz gittiğimizde Külliye'de koltuklar, masalar her şey vardı ve ihale kapsamında alınmıştı. Sonradan biz bir şeyler aldık mı? Aldık. İşte tanesi bin 500 dolar diye kamuoyuna deklare edilen esasında 70-80 liradan ibaret bardaklar aldık. Bu nevi harcamalar da yaptık." Diye yanıt verdi.