İç Güvenlik Paketi Kabul Edildi

Afrin harekatı sonucu alınan şehit haberlerinin yanı sıra polislerin de güvenlik ile ilgili bazı sorunlara özne olması meclisin gündemindeydi. Bu nedenle mecliste görüşülen İç güvenlik paketi kabul edildi.

Paketin Detayları

Meclisten geçen paket 26 maddeden oluşmaktadır. Bu maddeler genel Kolluk Disiplin Hükümlerini içerir. Düzenlemeler OHAL kapsamında kabul edilmiştir. Paketin Detayları ise şöyle:

-Kolluk kuvvetleri arama yaparken aracın görünmeyen yerlerini arayabilecek. Bu aramayı yaparken kolluk amirinin yazılı onayı yeterli olacak. Fakat acil durumlarda yazısını sonradan hazırlamak üzere sözlü emir yeterli olacak.

-Mağdur veya müşteki isterse polis o kişinin ifadesini evde alabilecek.

-Bir kişinin can güvenliği tehdidi varsa şahıs başka bir suç oluşturmadığı taktirde polis tarafından oradan uzaklaştırılabilecek ve koruma altına alınabilecek.

-Yasa dışı eylemlerde boyalı su müdahalesi ile uzaklaştırma gerçekleştirilebilecek.

-İş yeri, bina, konut, ibadethane gibi toplu alanlar ile açık alanlarda patlayıcı madde veya molotof kullanımı tehlikesi olursa polis ölçülü biçimde silah kullanabilecek.

-Gecikmesinin sakıncalı olması halinde hakim izni olmadan İstihbarat Dairesi Başkanının yazılı emriyle telekomünikasyon dinleme ve sinyal edilme bilgileri 48 saat içine hakim taktirine sunulacak.

-Vali suç unsurlarında gerekli gördüğü taktirde kolluk kuvvetlerine emir verebilecek ve vali tarafından verilen karara toplum düzenini bozma yoluyla aykırı davrananlar 3 ay ile 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılacak. Polis okulu alımlarına başvuru yaşı 28 yerine 30 olacak.

Tasarının genel olarak içeriği bu yöndedir. Daha detaylı incelemek isteyenler Resmi Gazete 'den takip edebilirler.