D vitamini içerisinde kalsiyum ve fosfor gibi kas sistemlerini gelişip güçlendiren sertleştirme özelliği bulunan doğal kaynakların bulunmasıyla özellikle eklem ve kas sistemleri açısından önem taşımaktadır.

İleri yaş eklem rahatsızlıkları, kemik erimeleri, romatizma ve benzeri sorunların kaynağı D vitamini eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında çocuklarda sıklıkla görülen diş çürümelerinin temel nedeni aşırı derecede şeker yemelerinden değil yine D vitamininin eksik olmasından kaynaklanmaktadır. Peki d vitamini eksikliği nasıl giderilir? Hangi besin zincirleri D vitamini bakımından zengindir?

D vitamini besin ürünleri

D vitamini besin ürünleri arasında süt ve süt ürünleri (yoğurt, tereyağı, peynir), balık, karaciğer, kültür mantarı, yumurta sarısı en çok kalsiyumun ve fosforun yer aldığı dolayısıyla da kas sistemi ve eklemler bakımından tamamen güçlü bir dokuya sahip olmayı sağlayan besinler arasında gelmektedir.

Bütün bu besinler düzenli olarak tüketildikleri zaman ileri yaş eklem ve kas ağrıları yaşamamak ve bunun yanı sıra çocuklarda görülen temel diş çürümesi, kol kırılması ve benzeri sorunların da yaşanmamasını sağlamaktadır.

D vitamini eksikliği nasıl giderilir?

D vitamininin bolca bulunduğu besin ürünlerinin sıklıkla ama en doğal haliyle tüketiminin yapılarak eklem ve kas sistemlerinin gelişmesi sağlanmalıdır.

Bunların mutlaka doğal ürünlerden elde edilmesi ve hazır gıdalardan kesinlikle kaçınılması gerekmektedir. İşte tüm bunlar bir vücudun direncini artıracak olan ve vücudun her anlamda vitamin eksikliğini büsbütün halleriyle ortadan kaldıracak olan özellikler arasında gelmektedir.

Tüm bu özellikler yönünden düşünülerek D vitamini eksikliğinin giderilmesi pek mümkün görünmektedir. Bu da sağlıklı bir genç neslin yetişmesi anlamına gelir ki tümüyle çok önemli özellikler arasında yer alması bakımından dikkat çekmektedir.