Bir akademisyen daha yaptığı skandal açıklamayla gündeme geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Mehmet Karalı, yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini ilan ederken skandal bir gerekçe öne sürdü.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Karalı, "Anne veya ev hanımı olmak, bakan veya başkan olmaktan daha elzemdir." diyerek kadınların siyaset sahnesinde olmalarını eleştirdi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı Atatürk'ün girişimiyle 1934'te verilirken, 2018 yılında profesör ünvanlı bir akademisyenin kadınların seçilme hakkıyla ilgili kullandığı ifadeler tartışma yarattı.

EV HANIMI OLMAK BAKAN OLMAKTAN DAHA ELZEMDİR

Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası Moskova'da Artan Can Kaybı, Terör Saldırısı Faciası

Prof. Dr. Mehmet Karalı twitter üzerinden yaptığı açıklamada;

"İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM." ifadelerini kullandı.

karali

YÖK SON AÇIKLAMASINDA UYARMIŞTI

Akademisyenlerden gelen tartışmalı açıklamalar üzerine YÖK'ten geçtiğimiz haftalarda bir açıklama gelmişti. Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın'ın Erdoğan'a itaat etmek farzı ayndır ifadelerinin ardından Rektör Taşaltın istifa etmişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan YÖK ise, akademisyenlere ölçülü olma konusunda uyarıda bulunurken, 'açıklamaların ilmi çerçevede' olması gerektiği vurgulanmıştı.