Hiç belirti vermeksizin birden bire ortaya çıkan baş dönmeleri ve denge problemlerinin kişinin hayatını olumsuz yönde etkilediği üzerinde duran uzmanlar, bu kişilerin denge problemleri nedeniyle tek başına sokağa bile çıkmaktan tedirgin olduklarını hatırlatıyor.

Denge sorunu nedeniyle bu hastaların sosyal hayatlarının da olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren uzmanlar, denge sorununun ortaya çıktığı dönemlerde ilaç tedavisi görenlerin yatağa yatıp dinlenmek yerine daha çok sosyal olup sokağa çıkmaları gerektiğinin üzerinde duruyor.

Birkaç saniye devam eden baş dönmelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren uzmanlar, hastalığın kronikleşmesiyle birlikte denge sorunlarının psikolojik bir güvensizliği de tetiklediğini hatırlatıyor.

Denge problemi bulunan hastaların yalnız başlarına dışarı çıkmak istemediklerini, yalnız kalarak hayattan kaçmayı yeğlediklerini vurgulayan uzmanlar, bu hastaların sürekli bir endişe hali içine girdikleri konusunda da hem fikir. Sürekli hastaların kendilerini düşecek gibi hissettiklerini, yerin ayaklarının altında kaydığını sandıklarını paylaşan uzmanlar, denge sorunu olarak adlandırılan bu durumun süper market hastalığı olarak da adlandırıldığını vurguluyor.

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı

Denge problemlerinin en fazla görülen nedenlerinden birinin Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo olduğunu kaydeden uzmanlar, burada aniden başlayan, baş hareketleri ile tekrarlanan baş dönmesi olarak özetlenebilecek ve BPPV diye kısaltılan bu neden, halk arasında daha çok 'Kulak kristallerinin yerinden oynaması'nın söz konusu olduğunu ifade ediyor.

BPPV hastalığının kişiyi uygun baş hareketleri ile test ederek kolayca tanındığını savunan uzmanlar, kendilerinde görülen denge sorunu için her zaman en kötüsünü düşünen hastaların bir kez KBB uzmanına danışılması gerektiğini savunuyor.