Geçtiğimiz ay yüksek ateş sebebiyle gece yarısı apar topar hastaneye kaldırılan CHP Antalya Milletvekili ve Eski Genel Başkanı Deniz Baykal üst üste 3 operasyon geçirmişti.

Hastaneye ilk gittiğinde boynundan anjiyo yapılan Deniz Baykal, ertesi Beyne giden damarlardan birinin tıkanması üzerine acil ameliyata alınmıştı. Daha sonra aynı günün akşam saatlerinde küçük çaplı bir beyin kanaması tespit edilmiş ve bir operasyona daha alınmıştı.

Haftalarca uyutulan Deniz Baykal'ın bilinci de kapalıydı. Yapılan açıklama ile Deniz Baykal'ın bilincinin yerine geldiği, dolayısıyla yavaş yavaş komadan çıktığı belirtilmişti. Prof. Dr. Erkan ibiş, DeniZ Baykal'ın zaman zaman uyandığını, kendisine söylenenler anlayabildiğini ve kendisine verilen basit komutları yerine getirebildiğini dile getirmişti.

10 Kasım günü olumlu bir gelişme daha yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Deniz Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbiş yaptığı açıklama da; 'Sayın Deniz Baykal, siren seslerinden 10 Kasım olduğunu anladı ve başıyla selam verdi' dedi.

Açıklamasının devamında Baykal'ın ailesini tanıdığını, oğlunun ismini, kendi ismini yazabildiğini, sorulara yazarak cevap verebildiğini vurgulayan Prof. Dr. İbiş, "El kol hareketlerinde artış var. Şu aşamada bizim için önemli unsur bilincinin daha açılması… Yoğun bakım ve tedavi süreci aylar alacaktır, sabırlı olmamız ve süreci takip etmemiz gerekecektir." dedi.