İspanya'nın Barcelona şehrinde 700 kilo ağırlığında dev bir kaplumbağa karaya vurdu. 700 kiloluk dev kaplumbağayı görenler panik oldu.

700 kilo ağırlığında olan ve yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan dev kaplumbağı görenler çok şaşırdı.

Sahile vurmuş olan 700 kilo ağırlığındaki 2 metre uzunluğundaki dev kaplumbağayı gören vatandaşlar yaşadıkların şokun ardından yetkililere haber verdi.

Ölü halde karaya vuran 700 kilo ağırlığındaki dev kaplumbağa, yetkililer tarafından vinç yardımı ile olduğu yerden alındı.

Bu tür bir kaplumbağaya rastlamanın çok zor olduğunun altını çizen uzmanlar, son iki bin yıl içerisinde bu tür bir kaplumbağanın 10 kere görüldüğünün altını çizdi.

Genellikle Güney Amerika bölgesinde rastlanan bir kaplumbağa türü olduğu açıklanan 700 kiloluk dev kaplumbağanın İspanya sahiline vurmuş olaması şaşkınlık yarattı.

Pere Alzina isimli biyolog, "Kaplumbağayı Brezilya'da bulduğumuzda oldukça şaşırdık. Çünkü bu bölgede bu kadar büyüğü hiç görülmemişti" dedi.

700 kilo ağırlığındaki 2 metre uzunluğundaki dev Kaplumbağanın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Barcelona Üniversitesi'ne götürüldü.