Fesli Kadir lakaplı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyasilerin ve vatandaşın tepkisini çekmişti. 10 Kasım hemen öncesinde gerçekleşen ve sosyal medyada servis edilen ziyaret büyük tepki çekince Diyanet'ten konuyla ilgili açıklama geldi.

Söz konusu ziyaretin ardından istifası istenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretin 10 Kasım değil, 9 Kasım'da gerçekleştiğini belirtmişt.

DİYANET'TEN KADİR MISIROĞLU AÇIKLAMASI

Açıklamada, 'Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın bir ziyareti ile ilgili bazı medya mecralarında gerçeklerle bağdaşmayan haber ve yorumlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' denildi.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

İYİ PARTİ VE CHP İSTİFASINI İSTEDİ

Kadir Mısıroğlu ziyaretine sert tepki gösteren muhalefet partilerinden (CHP ve İYİ Parti) art arda sert mesajlar yükseldi. CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Vergilerimizle maaşını alan Ali Erbaş'a Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sana söylüyoruz. Bizim vergilerimizle aldığın o maaşın her bir kuruşu haram zıkkım olsun. O parayı yemek, o parayla geçinmek, o parayla mutlu olmak sana nasip olmasın." ifadeleriyle yüklendi.

İYİ Parti adına değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Cihan Paçacı ise "Diyanet işleri Başkanı derhal istifa etmelidir" dedi.