Diyarbakır'da yolcu otobüsü devrildi. Çok sayıda yolcunun yaralandığı kazadan edinilen ilk bilgilere göre 30 yolcu devrilen otobüste çeşitli yerlerinden yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerçekleşen kazaya aşırı yağışın neden olduğu öğrenildi. Aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda otobüs şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bir süre savrulduktan sonra devrilen yolcu otobüsü içindeki yolcularla birlikte metrelerce sürüklendi.

diyarbakir_1

Kaza, akşam saatlerinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun Yazılıpınar mevkiinde meydana geldi. Bingöl'den Diyarbakır'a yolcu taşıyan Öz Bingöl firmasına ait yolcu otobüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs, devrilerek metrelerce sürüklendi. Diğer sürücülerin haber vermesiyle can pazarının yaşandığı kaza yerine jandarma, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler devrilen araçtaki yolcuları kurtarma çalışma başlattı.

Galeria Sitesi Davasında Hapis Cezaları Verildi Galeria Sitesi Davasında Hapis Cezaları Verildi

diyarbakir2

Kazada, ilk belirlemelere göre yolcu otobüsünde bulunan 30 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Karayolunda ulaşım ise devrilen otobüsün yoldan kaldırılması nedeniyle bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.