Yapılan araştırmalar televizyonlarda en fazla haberlerin seyredildiğini ancak online platformlarda ise dizilerin tercih edildiğini ortaya koyuyor. Eskiden sevdiğimiz dizileri kaçırmamak için televizyonlarımızın başından ayrılmazken şimdilerde artık online platformlar üzerinden kaçırdığımız dizilerini tekrarını izlemeyi tercih ediyoruz.

Dizi tutkusunun artık yavaş yavaş televizyondan online dünyaya kaydığını dile getiren uzmanlar, haber ve haber programlarının da tekrarlarının online platformlarda rağbet gördüğünü ifade ediyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMLAR HABER ÜZERİNE...

İzleyicilerin online platformlarda en fazla yüzde 70'lik bir oranla haber ve tartışma programlarını izlemeyi tercih ettiğini paylaşan uzmanlar, özellikle kadınların beğenerek takip ettiği gündüz kuşağı programları ve şans, bilgi yarışmalarının ikinci sırada yer aldığını kaydediyor.

HEM KADINLAR HEM ERKEKLER DİZİ TUTKUNU

Online platformlarda en az tercih edilen program türünün belgeseller olduğunu dile getiren uzmanlar, diziler ağırlıklı olarak kadınlar tarafından seyredilse bile, erkek izleyiciler tarafından da ilgiyle takip edildiğini hatırlatıyor.

Sıklıkla erkeklerin tartışma ve haber programlarına denk gelen dizilerini online olarak tabletlerinden izlediğini işaret eden uzmanlar, kadınların ise dizileri reklamsız bir şekilde online olarak izlemekten zevk aldığını vurguluyor.

Evlerimizde bulunan ikinci televizyonun yerini artık ikinci ve üçüncü ekranların aldığını saptayan uzmanlar, televizyondan haber seyredilirken, tabletten veya cep telefonundan dizi veya çizgi film seyredildiğini işaret ediyor.

Gerçekleştirilen bir araştırma ise özellikle mesainin son saatinde yani 16.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışanların online olarak televizyon izlemeye başladıklarını ortaya koyuyor.