Doğalgaz faturalarının kış aylarında cebinizi yakmaması adına akıllı ev teknolojilerine yönelmeniz gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bakımı yapılmış kombi ve yalıtımı sağlanmış bir binanın yanı sıra, yaşam alanlarındaki konforunda göz önünde tutulması gerektiği konusunda hem fikir.

Özellikle akıllı ev teknolojilerinden biri olan oda termostatlarının soğuk kış evinizi sabit sıcaklıkta tutacağını dile getiren uzmanlar, çoğunlukla balkonlarda bulundurulan kombilerin ayarının, gecenin soğuğunda düştüğünü de hatırlatıyor.

Akıllı ev teknolojileriyle birlikte tasarruf oranının yüzde 30'lara kadar varabileceğini savunan uzmanlar, kış ayını tasarrufla geçirebilmek adına bahar ayından itibaren önlem alınması gerektiğini işaret ediyor.

Akıllı ev teknolojisinde elektrik ve doğalgazın verimli bir şekilde tüketilmesi, konfordan ödün verilmeden tasarruf sağlanması her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor. Özellikle son yıllarda akıllı evler ve binalar, bir başka deyişle ev ve bina otomasyonu uygulanmış yapılar, küresel ısınma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi kavramların önem kazanmasıyla birlikte hayatımıza daha fazla girmeye başladılar. Temel olarak ev ya da bina içinde birbirleriyle haberleşebilen ve etkileşen akıllı cihazların yerleştirilmesi, bu sistemlerde en belirleyici özellikler haline geldi. Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları ise, enerji tüketimini kontrol altında tutuyor ve ihtiyaçlara göre en verimli olacak şekilde kombilerimizi yönetmemizi sağlıyor.

Akıllı bir oda termostatı ile kombinizi akıllandırmak, doğalgaz faturalarında ortalama %31 oranında tasarruf sağlıyor.