Bazen yapılan ufak çaplı deneme testlerinde, hiç kilo aldırma durumu olmadığı belirtilmiştir. Fakat bu doğum kontrol hapları, içerdiği hormonsal maddelerden dolayı, vücutta su tutulmasına sebebiyet verebilmektedir fakat bu da, yılda bir kaç kilo alımı şeklinde kendisini gösterme durumu vardır. 1 ay içerisinde, bir kaç kilo birden aldırmak veya senede beş - on kilo alma gibi durumlara sebebiyet vermez.

Bu kadar fazla kilo alınması, kesinlikle başka bir sebebiyete bağlıdır; bu da, çoğunlukla da sağlıksız ve fazla beslenme, hareketsiz bir yaşam devam ettirme gibi durumlardan dolayı oluşabilmektedir. Doğum kontrol haplarında kalori bulunmamaktadır yani; bu hapları kullanma sonucu günlük vücuda alınacak olan kalori miktarı çoğalmaz.

Doğum kontrol hapının mantıksal olarak kilo aldıramayacağının kanıtı:

Örneğin 3-5 yıl boyunca sürekli doğum kontrol hapı kullanan bir bayan, almış olduğu kiloları doğum kontrol hapına bağlamaması gerekir çünkü hayatı boyunca hiç bir hap kullanmayan bir insanda bile, 3-5 yıl geçtikten sonra, bazal metabolizma zayıflayacağından, kas gücü düşecek ve vücudun kilo alımına, sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı, insanların yaşı ilerledikçe, daha fazla ve sıkı hareket etme ve sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat etmesi gerekmektedir.

Doğum kontrol hapının kilo aldırmayacağının sonucu:

Doğum kontrol hapları, zayıflamaya sebebiyet vermez ya da kilo aldırmaz. Kilo alma durumu, hapın içeriğinden dolayı, vücut su tutacağından dolayı senede 1-2 kilo aldırma ihtimali olabilir. Sağlıklı beslenen ve buna özen gösteren, egzersiz ve spor yapan bir bayan, uzman doktora danışarak onay vermesi halinde, korkuya kapılmadan doğum kontrol hapı kullanabilir.