Daha önce sizinle uzmanların doğumu kolaylaştıracağını dile getirdiği bazı yöntemleri paylaşmıştık. O yöntemlerin yanı sıra uzmanlar bazı atılması gereken adımlar olduğunu, bu adımlar gerçekleştirilirse doğumun daha kolay olacağını ifade etti.

Peki ama bu adımlar neler?

Özellikle herhangi bir sağlık probleminin söz konusu değilse doktorunuz aksini söylemedikle doğum sancılarınız başladıktan sonra yatakta kalmamaya çalışmanız gerektiğini dile getiren uzmanlar, bu süreci ayakta kalarak veya yürüyerek geçirmenizi öneriyor. Yerçekiminin etkisiyle bebeğin aşağı inmesinin daha kolay olacağını savunan uzmanlar, bu sayede aktif olmanın kasılmaları da çok daha rahat geçirmenizi sağlayacağınızı kaydediyor.

Uzmanlar daha önce hamilelik biri yaşayan biri olsanız bile doğum anında stres yaşamanızın kaçınılmaz bir durum olduğunun altını çizerken, stresli bu anı kontrol edebilmenizin büyük önem taşıdığını kaydediyor. Gerginliğinizi alacak, stresinizi azaltacak bir kişinin doğum anında yanınızda olmasının önem taşıdığını belirten uzmanlar, bazı babaların karısının acı çektiği ana şahitlik etmesinin güç olabileceğini hatırlatıyor. Fakat bu anda metanetini koruyabilecekse baba adayının doğum anında bulunmasının önemli bir adım olacağını da belirtmekte fayda var.

Her gebelik ve doğum sürecinin kişiye özel anlar olduğunu ve bu anların ömür boyu unutulmayacağını paylaşan uzmanlar, seçilecek doğum yöntemi için tek doğrudan söz etmenin yanlış olduğu üzerinde duruyor. Doğal ve sağlıklı olanın normal doğum olduğunu hatırlatan uzmanlar, fakat bazı tıbbi zorunluluklar nedeniyle sezaryenin de uygulanabileceğini işaret ediyor.

Doktorunuzun sizi en doğru olan yöntem konusunda bilgilendireceğine ve uygulayacağına inanmanız gerektiğinin altını çizen uzmanlar, doğumu sezaryenle gerçekleştirerek de bebeğinizle güçlü bir bağ kurabileceğinizi aklınızdan çıkarmamanızı öneriyor.