Türk Lirası'nın Amerikan doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. ABD ile varılan ön mutabakatın ardından Washington'a giden heyetten bir açıklama gelmemesi piyasaları olumsuz etkiledi. Güne 5.30 sevilerinde başlayan dolar kuru akşam saatlerinde 5.50'yi geçerek 5.55'e demir attı. Piyasalar dolar kurundaki artış nedeniyle endişeye kapılırken hükümetten elle tutulur bir açıklama gelmemesi vatandaşı ekonomik gidişat konusunda tedirgin ediyor.

Zenginliğe Giden Yol, Para Kazanmanın ve Birikimin Yolları Zenginliğe Giden Yol, Para Kazanmanın ve Birikimin Yolları

Papaz krizinin ardından yükselişe geçen dolar, 'önlenemez' şekilde yükselişini sürdürdü. Akşam saatleri itibariyle dlar 5.55'e yükselirken euro da yükselişini sürdürdü. 6.37 TL'yi gören Euro'nun ardından İngiliz Sterlini'de 7.0658 TL oldu.

DOLAR 5,55 SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Açıklamanın ardından döviz kurları yükseldi. Dolar/TL 5,55 ile rekor tazeledi. Euro 6.37, sterlin 7.0658, döviz sepeti 5.9214 ile rekor kırdı.

TÜRK HEYETİNİN AÇIKLAMA YAPMAMASI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Türkiye ile ABD arasında papaz Andrew Craing Brunson'ın tutukluluğu başta olmak üzere yaptırım konusunu çözmek üzere dokuz kişilik Türk heyeti dün Washington'a gitmişti.Görüşmelere ilişkin net bir açıklama yapılmaması piyasada tedirginliğe ve kurda oynaklığın sürmesine neden oluyor.