Dün sosyal medyada hızla yayılan bir düğün videosu ortaya çıkmıştı. Suudi Arabistan'da ki bir düğünde çekildiği belirtilen görüntülerde garsonlar tarafından İPhone 8'lerin taşındığı ve bu İPhone 8'lerin düğün davetlilerine hediye edildiği iddia edilmişti.

Bu video öyle bir etkin yaratmıştı ki, tüm dünyada bir anda viral olmuştu. Neredeyse tüm haber sitelerinde ve tüm haber programlarında bu habere yer verilmişti. Sosyal medyada bir anda en çok paylaşılan video olmuştu.

Ancak işin aslı sanıldığı gibi değilmiş. Garsonların taşıdıkları ve dağıttıkları şey İPhone 8 değilmiş.

Görüntülere ilişkin o aileden bir açıklama yapıldı. Açıklama da aile adına konuşan Mohammad Al Haqqan isimli kişi düğünde İPhone 8 dağıtıldığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Zaten görüntülerdeki törenin bir düğün değil, nişan töreni olduğunu belirten Mohammad Al Haqqan, İPhone 8 dağıtıldığı haberlerine de tepki göstererek yalanladı.

Al Haqqan, nişan töreninde İPhone 8 değil, Malaka ismi verilen yerel bir tatlının davetlilere dağıtıldığını ve bu Malaka tatlısının kutularının yeni çıkan Iphone 8 kutularına benzediğini belirterek, nişan töreninde İPhone 8 dağıtıldığı kesin bir dille reddetti.

Suudi haber sitesi Al Marsad'a konuşan Al Haqqan, misafirlere tatlı dağıtılmayan bir törenin düşünülemeyeceğini ve ailenin haklarında çıkan iddiaları kesin bir dille yalanladığını söyledi.

Habere yorum yapan bazı kullanıcılar, garsonların bu çok telefonu bir seferde çok ağır oldukları için taşıyamayacaklarını söylerek Al Haqqan'a destek verirken bazı kullanıcılar da insanlara saygılı olunması ve haklarında yanlış iddialarda bulunulmaması gerektiğini söyleyerek destek oldular.