2018 Dünya Kupası üçüncülük maçında İngiltere ile karşılaşan Belçika sahadan 2-0 galip ayrıldı ve tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'ndan bronz madalya ile ayrılmayı başardı.

Buz Pateni, Sporun Zarafeti ve Beceri Gelişimi Buz Pateni, Sporun Zarafeti ve Beceri Gelişimi

Yarı Final mücadelesinde Fransa'ya kaybeden Belçika bu kez karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Dakikalar henüz 4'ü gösterirken kaleciden başlayan atakta Chadli sol kanattan topla birlikte çizgiye hareketlendi, pasını içeri çevirdi ve orada bulunan Meunier dokunuşunda golü buldu.

Kalesinde gördüğü golün şokunu kısa bir süre sonra atlatan İngilizler dakikalar 22'yi gösterirken gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen uzun topta Sterling kontrolü yaptı ve uygun pozisyondaki golcü ismi Harry Kane'e pasını aktardı ancak turnuvada 6 golü bulunan yıldız oyuncunun şutu az farkla yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu değiştirebilecek başka bir pozisyon olmayınca Belçika soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yenik durumda olan İngilizler beraberlik golünü bulmak için hızlı başladı. Dakikalar 54'ü gösterirken ceza sahası içinde sağ çaprazdan topla buluşan Lingard, kale önüne sert bir orta yaptı ama Harry Kane ayağını uzatsa da çok hızlı giden topu az farkla kaçırdı. Yaşanılan bu pozisyonun hemen ardından 'Kırmızı Şeytanlar' dakikalar 55'i gösterirken Kevin de Bruyne'ün klas ara pasında Lukaku bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama yıldız golcü topa dokunamadan Pickford çıktı ve topun sahibi oldu.