Sabah saatlerinde İstanbul Sancaktepe'de düşen askeri helikopter, Türkiye'yi yasa boğdu. Eğitim uçuşu sırasında motor arızası nedeniyle zorunlu iniş yapmak zorunda kalan helikopter mahalle Sarıgazi Mahallesinin ortasına düştü. Düşüş sırasında moto bölümü alev alan helikopterde bulunan 5 askerden 4'ü şehit düşerken, yaralı olarak kurtarılan 1 askerin tedavisi sürüyor. Helikopterin düşüşü sırasında çevrede sivillerin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, kaza noktasından açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlerin kendilerini feda ettiğini söyledi.

SANCAK

İstanbul Valisi Yerlikaya ile olay yerine gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, incelemelerin ardından açıklamada bulundu. Akar, "Bu kahraman pilotlarımız, şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir. Ve bunu da gördüğünüz gibi hiç kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için anlaşılıyor ki büyük çaba göstermişler ve bunu da bir ölçüde sağlamışlardır" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Helikopter kazasına ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "İstanbul'dan gelen helikopter kazası haberiyle yüreğimize ateş düştü. Helikopter kazasında şehit verdiğimiz evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı evladımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

sancak1

GÖRGÜ TANIĞI MUHTAR: ASKERLER KENDİLERİNİ FEDA ETTİ

Kazanın gerçekleştiği Sarıgazi Mahallesi'nin muhtarı Göker Göktaş ise helikopterdeki 5 askerin kendilerini feda ettiklerini söyledi. Arıza nedeniyle acil inişe geçen helikopterin boş bir arsaya düştüğünü belirten Muhtar Göktaş, Askerlerimiz kendi canlarını feda ettiler. Çünkü düştüğü yer evlerin arasında boş bir arsa. Askerimiz, kendi canı pahasına kendini feda etti diyebilirim. Çok dolu olan bir bölge aslında. Ama askerlerimiz bunu göz önünde bulundurarak o boş arsaya düşürmesi gerçekten facianın önüne geçilmesine neden oldu." dedi.