Düşük ayak sorununun hayatın hemen hemen her alanını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan uzmanlar, uygulanan tedavi yöntemleriyle birlikte sorunun ortadan kalkabileceğini işaret ediyor. Multiple skleroz ve travmatik beyin hasarı hastalıklarıyla birlikte düşük ayak sorunun ortaya çıktığını işaret eden uzmanlar, fonksiyonel elektrik stimülasyonu ile doğal yürüyüş mümkün hale gelebileceğini savunuyor.

Ayak düşmesi sorununun yaygın bir sorun olduğunu kaydeden uzmanlar, bu rahatsızlığın farkına varılmaması halinde uzun vadede ciddi sıkıntıların ortaya çıkabileceğini paylaşıyor.

Düşü ayakta ayak bileğinin yukarıya doğru kaldırılamaması durumunun söz konusu olduğunun altını çizen uzmanlar, kişilerin parmaklarını yere sürüyerek yürüdüğünü ve paroneal sinirin zedelenmesinin söz konusu olduğunu vurguluyor. Bu sinir zarar gördüğü durumlarda, genellikle parmaklar yerde sürüklenir ve ayak bileği dışa doğru, içe doğru hareket ettirilemez ve ayak yerden kaldırılamaz hale gelindiğinin altını çizen uzmanlar, ayağın yere takılması, kompansatauar kalça fleksiyonu, yürümede bozukluk, duyusal değişiklik, ayakta şekil bozukluğu, bacak kısalığı, diz-kalça sorunları ve cilt sorunları gibi belirtilerinde ortaya çıkabileceği konusunda hem fikir.

Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

Düşük ayak tedavisinde öncelikli olarak patolojinin teşhisinin konulmasının şart olduğu üzerinde duran uzmanlar, bu konuda en fazla kullanılan yöntemlerin ortezler, afolar diye adlandırılan özel ayak koruyucuları olduğunu işaret ediyor.