Hafta sonu sadece bir gün yürüyüş yaparak sağlıklı kalabileceğinizi düşünüyorsanız hata yapıyorsunuz. Elbette ki hiç yürüyüş yapmayanlara göre bu tercihinizle bir adım öne geçebilirsiniz ancak uzmanlar haftanın en az 4 günü yürüyüş yapılması gerektiğini kaydediyor. Görme, ortopedik ve kalp rahatsızlıkları bulunmayanların saatte 6 kilometre yani terletecek kadar hızlı yürümesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, herkesin biyolojik spor saatinin de farklı olduğunu belirtiyor.

Egzersiz yapanların bu biyolojik saatin farkına vardıklarını dile getiren uzmanlar, günün belirli saatlerinde performans iyiyken başka bir saatte ulaşılabilecek tempoya yetişmek mümkün olmayabileceğini kaydediyor. Ancak özellikle yürüyüş için sabah saatlerinin bilinenin aksine tercih edilmemesi gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

Yüksek tansiyonu bulunanların günün ilk saatleriyle birlikte uykudan uyanma hormonlarının da etkisiyle tansiyonlarının daha da yüksek olduğunu belirten uzmanlar, bu kişilerin yürüyüş için öğleden sonraki saatlere yönelmesi gerektiğini vurguluyor.

Yürüyüşten maksimum yararı sağlayabilmek için kıyafetlere ve gıdaya da özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, seçilen giysilerin terlemeyi engellemeyecek ancak dış şartlardan koruyacak özellikle olması gerektiğini de kaydediyor.

Özellikle soğuk havalarda yüksek tansiyon ve kalp hastalarının büyük risk altına girdiğini hatırlatan uzmanlar, günde yarım saat yürümeden sonra bile düzenli bir şekilde tansiyon ve şeker takibi yapılmasını tavsiye ediyor.