Hava Durumu Uyarıları ve Tahminlerine İlişkin Güncel Rapor Hava Durumu Uyarıları ve Tahminlerine İlişkin Güncel Rapor

E-devlet Uygulaması

Soy ağacı hemen hemen herkes tarafından merak edilen bir aile zinciridir. İnsanlar atalarının kim olduğunu daima merak etmiştir. Yaşayan büyük aile bireyleri tarafından öğrenilse de daha da derin geçmişlere gidebilmek mümkün olabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti normalde bulunan ilçe nüfus müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapıp öğrenilen bir hizmeti, halka kolaylık olması adına e-devlet sistemi bünyesine eklemiştir. Ama beklenenden fazla rağbet görünce sistemi durdurmak zorunda kalmışlardır.

Özellikle sosyal medyanın etkisiyle dalga halinde yayılan merak bir günde sisteme beş milyon kişinin girip soy ağacını çıkartmak istemesi sistemi kilitlemiştir.

E –devlet sistemi bu isteğin ancak üç yüz bin kadarına cevap verebilmiştir. Sonradan kapatılan bu uygulama tekrar işleme alınmıştır. Yalnız bu uygulamaya giren kişiler otomatik olarak sıraya alınmaktadır. En sonunda telefona kısa mesaj uyarısı ile soy ağacının çıktığını belirten bir mesaj atmaktadır ya da dileyen kişi telefon olmaksızın sisteme girip görebilmektedir.

1800 'lere Uzanan Ata Soyu!

Bu oluşturulan soy ağaçları ortalama 1800'lü yılların başlarına kadar gidebilmektedir. Daha geri yıllarda ki tarihlere ulaşmamaktadır. Bu da kişinin kendisiyle beraber hemen hemen beş kuşak öncesi atalarına kadar gidebilmektedir.

Sistem çıkarılan soyağacında kişinin kendisiyle beraber annesi, babası ve onların anneleri ve babaları ve onların anne ve babaları olacak şekilde çıkmaktadır. Hiçbir şekilde kardeşler soyağacında görülmemektedir.

Uygulamaya ulaşmak için e-devlet sistemine kişisel şifre ile girip arama bölümüne soyağacı yazılır ise, çıkan linkte alt-üst soyağacı uygulaması tıklatıldığında sistem otomatik olarak kişiyi sıraya alacaktır. Daha sonra telefona gelen kısa mesaj ile sistemi tekrardan açıp bilgiye ulaşmak mümkündür.