Volkswagen'in eskiden ürettiği modeller günümüzde bile hayran kitlesine sahip… Kaplumbağa/tosbağa olarak bildiğimiz Volkswagen otomobilini bugün bile sokaklarda görebiliyoruz. Hatta tosbağa araç yarışmaları bile düzenleniyor.

Eski model tosbağa otomobillerini satın alan birçok meraklı vatandaş, aracın tamamını elden geçirip, modifiye yaptıktan sonra yarışmalara katılıyor.

Kaplumbağa grupları bile var. Hatta zaman zaman bir araya gelen bu gruplar, birlikte bir yerlere gidiyor veya turlamaya çıkıyor.

Volkswagen'in tosbağa aracının haricinde akıllarda kalan bir aracı daha var ki, o da vosvos minibüsleri…

Tosbağa hayranı olan çok sayıda kişi kadar, vosvos minibüsü hayranı olan kişi var…

Yıllar önce piyasaya sürülen vosvos minibüsleri şimdi bir kere daha piyasa çıkacak ama tek bir farkla…

1950'lerle piyasaya çıkan Volkswagen klasik t2 minibüsü, yollara geri dönecek. Görünümde 1950'de çıkardıkları modele benzeyen Volkswagen minibüsleri elektrikli ile çalışacak.

Henüz hakkında çok fazla bilgi paylaşılmamış olsa da, öğrendiklerimizi size aktarıyoruz.

Volkswagen klasik T2 minibüsü,1950 yılındaki görünümüne çok benzer olacak. Eski minibüsten en büyük farkı ise yakıtı olacak. Çünkü piyasa yeni çıkacak olan modeli elektrik ile çalışacak.

Volkswagen elektrik ile çalışan bu minibüsü 2022 yılında piyasa sürmeyi hedefliyor.

Volkswagen minibüsü full şarj edildiği zaman 434 kilometre yol gidebilecek. En büyük özelliklerinden biriside boşalan akülerin %80'inin doluluk oranına ulaşma süresi yaklaşık yarım saat sürecek. Yani 434 kilometre yol gittikten sonra yarım saat şarj ederseniz yaklaşık 350-400 kilometre kadar daha yol gidebileceksiniz.