Öğrenme yeteneği elde etmiş makinelerin ve robotların eğitme entegrasyonu sağlayacağını, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kadar tekrar yapmanın bu sayede daha kolay olacağını savunan uzmanlar, bunların yakın bir gelecekte hayal olmaktan çıkacağının altını çiziyor.

Öğrencinin farklı yeteneklerinin ve öğrenme şekillerinin bulunduğunu kaydeden uzmanlar, yapay zeka sayesinde öğrencilerin bu özelliklerinin daha kolay bir şekilde değerlendirileceğini savunuyor. Teknolojideki ve yapay zekadaki gelişmelerin eğitimi bire bir eğitim seviyesine getireceğini vurgulayan uzmanlar, akıllı evler, sürücüsüz araçlar gibi örneklerini sıklıkla gördüğümüz yapay zekanın artık bambaşka bir boyuta geçtiğini kabul etmek zorunda olduğumuzu belirtiyor.

Yapay zekanın dünya genelinde eğitim sistemlerini iyileştirecek özellikler barındırdığı paylaşan uzmanlar, bu nedenle de yapay zekayı eğitim alanındaki pek çok şirketin desteklediğini hatırlatıyor. Henüz Türkiye'de bu konuyla ilgili olarak maddi adımlar atılmasa da yakın gelecekte Türk şirketlerinin de bu duruma duyarsız kalması mümkün gibi gözükmüyor.

Dünya genelinde yapay zekanın yakın gelecekte öğretmenlerin sınav kağıdı okumak, defter tutmak, notları işlemek gibi yüklerini hafifletmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bunların yanı sıra öğrencilerin de farklı şekillerde özellikle de tekrar konusunda yapay zekayı kullanacağını şimdiden paylaşan uzmanlar, yapay zekalı günleri iple çektiklerini belirtiyor.