İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Festivali'nde vatandaşlar ile buluştu. İmamoğlu, "Bu festival artık İstanbul'undur." dedi.

Festival Sevgi Bahçesi oluşturma ve barış kütüğüne ülkelerin plaketlerinin çakılması ile başlayan 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali resmi açılış seremonisi büyük bir ilgi gördü.

71 ülkeden gelen kültür ve sanat elçilerinin sahne gösterisi büyük ilgi görürken, yabancı konukların hep bir ağızdan 'Karanfil Deste Gider' türküsünü okumaları amfi tiyatroyu dolduran binlerce vatandaş tarafından ayakta alkışlandı.

20'inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: 'Ben bu keyfi yıllardır yaşıyorum. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün bence Türkiye'nin en değerli festivallerinden birini yapıyor belki de birincisini yapıyor, onun için gerçekten minnettarız. Sanata ve kültüre önem vermek tam da böyle kol kola manzara yaşatıyor topluma. Barıştan uzak olan sanattan da uzak oluyor. Biz kültür, sanat, sevgi, saygı ve barış içerisinde bir toplum istiyoruz. Kasvetli değil enerjisi yüksek bir toplum istiyoruz. Pırıl pırıl çocuklarımıza enerji dolu, güzel bir ülke hediye etmek istiyoruz. Hem hizmet üreteceğiz hem de bu şehrin ve bu ülkenin yetenekli insanlarını dünyanın güzel insanlarıyla bir araya getirmekten keyif alacağız. Kıymetli başkanım Hasan Akgün'ün misafiri olmaktan Büyükçekmece'de bütün dünyaya barışı ve sevgiyi bu güzel topraklarda 100 yıl önce 'Yurtta barış, dünyada barış' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesinden yaşatıyoruz. Ne mutlu bize. Emeği geçen herkese ve Sayın Hasan Akgün ve yol arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Festivalimizin nice yıllarını hep birlikte kutlamak dileğiyle. Bu güzel festival hem Büyükçekmece'nin hem de İstanbul'un festivali olmuştur.' dedi.