İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaşanan depremin hemen ardından İstanbul'da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na çağrılmadığını söyledi.

Gündeme ilişkin açılmalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında İstanbul'da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na çağrılmadığını ifade etti.

İmamoğlu sözlerini, "Buradan bazı gazeteciler sesleniyorum. Valiliğin açıklamasından sonra çıkıp özür diyenlerin özürlerini kabul etmiyorum. Burada konunun tarafı var, açar sorarsınız. Bu gazetecilerin açıklamalarını zavallı açıklamalar olarak buluyorum, üzülüyorum. Kendinize bazı bakanların açıklamalarını referans alıp yazdıktan sonra söylenen sözlerin bir önemi yok.

Buradan devlet yetkilerine de seslemek istiyorum. Seçim bitti, geride kaldı. Onları artık bir tarafa bırakalım. Benim için deprem bu şehrin en önemli meselesidir. Gelin enerjimizi buna yöneltelim. Birlikte çözüm üretelim.

(Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılacak ihaleler) İhaleye katılacağımızı açıklamamızdan sonra bakanlığın aceleyle 'Belediyenin katılması doğru olmaz' açıklaması yapmasını anlamış değilim. Ayrıca ihale şartnamesinde ortaya konan şartları hayretle takip ediyoruz. Türkiye'de o şartlara sahip bir ya da iki televizyon var." diyerek noktaladı.