İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 118 İSPARK otoparkının 9 Eylül Pazartesi günü servis araçlarına ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Yeni eğitim yılının öğrencilere, velilere ve tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un dünyadaki birçok kentin nüfusundan fazla öğrencisi var. 3 milyona yakın öğrenci okula başlayacak. Yakında eğitime başlayacak üniversite öğrencilerimizi de kattığımızda İstanbul toplamda 3 milyon 800 binin üstünde öğrenciyi barındırıyor. Böyle yoğun öğrencisi olan bir kent dünyada sayılıdır. Bu noktada çok tedbirli olmak, milletçe birbirimize anlayışlı olmak, kurallara uymak gibi prensiplerle pazartesiyi, dayanılmaz bir günden ziyade çocuklarımızın okula başlangıcının sevincini yaşadığımız bir güne dönüştürebiliriz" dedi.

İlk günün yoğunluğuyla servis araçlarının yollarda parklanmalarının sıkıntılara neden olduğunu belirten İmamoğlu, bu nedenle okul çevrelerindeki 118 İSPARK otoparkının 9 Eylül Pazartesi günü servis araçlarına ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

İmamoğlu, İBB olarak okulların çevresinde trafikle ilgili ciddi çalışmalar yaparak yaya geçitlerini hazır hale getirdiklerini belirterek, "Görsel açıdan ilgisini çekecek uyarıcı levhalar hazırlayarak ne kadar titiz bir eğitim dönemi hazırlığı yaptığımızı hemşerilerimizin bilmesini isterim" açıklamasında bulundu.