Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Mitinginde Konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Mitinginde Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, garları kiralama ihalesindeki skandala karşı bu sabah hukuk mücadelesi başlattı.

"Haydarpaşa ve Sirkeci Garı atıl depo alanlarını kiralama" ihalesinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) elenmesi tartışılmaya devam ederken, İBB de harekete geçti.

Sabah saatlerinde Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen İBB heyeti, ihalenin iptali için dava dilekçesini sundu. Heyet daha sonra ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Kartal'daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na hareket etti.

DiLEKÇEDE NE VAR

İBB'nin mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde; elenme gerekçelerinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilerek 'Ayrı ayrı iş deneyimi belgesinin aranması komisyonun yorumudur, herhangi bir hukuk kuralına dayanmamaktadır. Aynı anlama gelen bir ifade yazılmış olduğu halde 'müşterek ve müteselsil' ibaresinin geçerlilik şartı olarak aranması en temel hukuk kaidelerinden birine, 'dürüstlük' kuralına aykırıdır' ifadelerine yer verildi. Öte yandan, İBB ayrıca, saat 11.30'da da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihaleyi düzenleyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak.