Bir çok ülke belirli tarihlerden sonra benzin ve dizel ile çalışan araçların kullanımını yasaklayacağınız duyurdu. Ülkelerin aldığı bu karardan sonra ise bir çok otomobil firması elektrikli otomobiller üretmek için kolları sıvadı.

Benzin ve dizel ile çalışan otomobillerin çevreye ve doğaya verdiği zararlar nedeniyle bir çok ülke belirli tarihlerden sonra benzin ve dizel otomobillerin kullanımı yasaklama kararı aldı.

Bir çok firma ise elektrikli otomobiller üretme kararı aldı. Hatta bir havayolu firması, bir uçak üreticisi firma ile yaptığı anlaşma ile elektrik ile çalışan uçak üretilmesi için harekete geçtiklerini duyurmuştu.

Tüm bu gelişmelere kayıtsız kalmayan Volkswagen firması, elektrik ile çalışan kamyon ve otobüs üretmek için kolları sıvadı.

Elektrikli kamyon ve otobüs üretimi için 2022'ye kadar 1.7 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıklayan Volkswagen firması, üretecekleri elektrik ile çalışan kamyonların 2019 yılında çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Elektrikli kamyonların Pazar payının ise 2025 yılına kadar yüzde 5 'i geçeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Volkswagen'den önce harekete geçen Tesla otomobil firması da elektrikli kamyon üretimi için kolları sıvamıştı. Tesla elektrik ile çalışan kamyon projesinde artık sona geldi. Tesla firması elektrik ile çalışan kamyonlarını önümüzdeki ay görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Henüz aracın menzili ile ilgili resmi bir açıklama olmasa da, 500 km'ye yaklaşabileceği belirtiliyor. Ancak konvansiyonel yakıtlı araçlarda bu menzil 1600 km'ye kadar uzayabiliyor.