Fransa'nın başkenti Paris'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

erdoganmacron

MACRON İLE BASIN TOPLANTISI

İkili basın toplantısı düzenledi. Bir Fransız muhabirin Erdoğan'a sorduğu soru üzerine Elysee Sarayı'nde soğuk rüzgar esti.

Macron, Türkiye ile Fransa arasında ortak çıkarlar olduğunu söylerken ikili ilişkilerin masaya yatırıldığını söyledi. Macron, 'Demokrasiler terörizmle savaşmalı fakat kanunun üstünlüğüne saygı duymalı' dedi ve bir çok farklı konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

FRANSIZ GAZETECİDEN KÜSTAH TAVIR

İki liderin açıklamalarından sonra basın mensuplarıyla soru cevap yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulan soru ise salonda gerilime sebep oldu. Fransız gazetecinin bir sorusuna, Erdoğan çok sert cevap verdi.

ERDOĞAN'A MAKSATLI SORU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Türkiye Suriye'ye TIR'larla silah gönderdi' dedi. Bu ifade üzerine Erdoğan, 'Sorunuzu anlamadım? Suriye'ye kim silah gönderdi' derken, 'Kamyonlar, MİT servisinin kamyonları bulunmuş. 2014 Ocak ayında sınırda bulunmuş, içinde silah bulunmuş' cevabını aldı.

FETÖ AĞZIYLA KONUŞUYORSUN

Bunun üzerine Erdoğan, 'Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun' dedi. Fransız gazeteci, 'Gazeteci ağzıyla konuşuyorum' derken, Erdoğan, 'Çünkü operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda hapisteler. Operasyonu yaptılar.

AMERİKA'NIN YOLLADIĞI 4 BİN TIR SİLAHI NEDEN SORMUYORSUN

Sakın istihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşımaya yönelik yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin TIR Suriye'ye getirdiği silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya, bunları da araştırsaydın, niye bunların üzerine durmuyorsun?

BUNLARI YUTACAK BİRİSİ YOK KARŞISINIZDA

Bunları yazın. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olun. Ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Ve bunları da kolay kolay karşınızda yutacak birisi yok, bilmenizi isterim. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin' cevabını verdi.