Yasalara göre emeklilerin maaşına bankalara olan borçlarından dolayı haciz işlemi uygulanamıyordu. Ancak emekliler kredi kartı alırken ya da kredi çekerken doldurdukları imzaladıkları formlarda, 'borçtan dolayı hesabıma haciz işlemi uygulanmasını kabul ediyorum' ibaresi ya da benzer bir ibare var ise hesaplarına haciz işlemi uygulanabilecek.

Bir çok çalışan işçinin hayalidir emekli olmak ve huzur içerisinde yaşamak. Ancak maalesef bizim ülkemizde bu pek mümkün olmuyor. Çünkü emekli maaşlarının bir çoğu açlık sınırının altında…

Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi

İşte bu nedenle geçinemeyen emekliler kredi çekmek zorunda kalıyor. Kredi çekmek zorunda kalan emekliler ise çektikleri kredinin taksitlerini ödemekte zorlanıyor. Ödeyemeyenlerin banka hesaplarına eskiden haciz işlemi uygulanamıyordu. Ancak Yargıtay bir kararı emsal teşkil edecek.

Yargıtay'ın kararına göre, emekliler kredi kartı alırken ya da kredi çekerken imzaladıkları kağıtlara dikkat etmeden imzalarlarsa, banka hesaplarına haciz konabilir. Çünkü okunmadan imzalanan o kağıtlarda borcu ödeyememesi durumunda banka hesabına haciz konulacağını belirten ibareler mevcut. Okumadan imza atan emekliler bu ibareyi kabul etmiş ve imzalamış oluyor.

Durum böyle olunca çektiği kredileri ödeyemeyen, ya da kullandığı kredi kartının ekstrelerini ödeyemeyen emekliler hesabına banka borçları nedeniyle haciz işlemi uygulanabilecek. Yargıtay'ın bu kararı emsal teşkil edecek.