Doğum sonrasında annelerin fiziksel ve psikolojik açıdan daha kuvvetli hissetmelerini sağlayan emzirme, doğru teknikle ve uygun koşullarda gerçekleştiğinde anne ve bebeğin hayatını etkiliyor.

Her bebeğin annesinin sütüyle beslenme hakkına sahip olduğunu dile getiren uzmanlar, doğum sonrasında anne ve bebeğin sağlık durumunda herhangi bir olumsuz durum söz konusu değilse doğumdan sonraki ilk yarım saat veya en geç bir saat içinde emzirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Halk arasında 'ilk ağız' olarak nitelendirilen bu sütün bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve bağırsaklarında iyi bakterilerin oluşmasını sağladığını paylaşan uzmanlar, bu sütün özellikle bebekleri alerjiden, astımdan ve alerjik bronşit gibi birçok hastalıktan korumaktadır.

Uzmanlar bebeklerin her beslenmede bir memedeki sütün tamamını alması gerektiğini kaydederken, emzirmenin sonlarına doğru yağdan ve kaloriden zengin sütü alarak bebek doyacağının altını çiziyor.

Her öğünde bir göğsü bitirmenin oldukça önemli olduğunu savunan uzmanlar, bebek emzirmenin en sağlıklı yolları hakkında dikkat çeken bilgileri bizlerle paylaştı.

Uzmanlar emzirme sırasında annenin rahat bir pozisyonda olması gerektiğini, sırt ve belinin desteklenmesini ve bebeği emzireceği kolunun altına bir yastık alarak emzirme sürecinde kolunu havada tutmaktan kaçınması gerektiğini ifade ediyor.

Annenin bebeğini emzirirken mümkün oldukça kendine yakın olması gerektiğini de belirten uzmanlar, bebeğin başının dirsek boşluğuna gelecek şekilde yerleştirilmesini ardından da sırtı boyunca popoya kadar el ile desteklenmesi gerektiğini işaret ediyor.