Muharrem İnce'nin TRT eski yöneticisi Nasuhi Güngör'ün kitabındaki bir alıntıyı kaynak göstererek gündeme taşıdığı "Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce Fethullah Gülen ile görüştüğü" iddasının yarattığı tartışma ortamı sürüyor.

Cumhurbaşlanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin "Gülen'den icazet aldı" iddialarına Malatya mitinginde yanıt verdi. Nasuhi Güngör'ün önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı "mesnetsiz iddialarım" açıklamalarını işaret eden Erdoğan, "Ben icazeti halkımdan aldım." dedi.

Muharrem İnce için kulllandığı "İspat edemezsen namertsin" ifadelerini bir kez daha yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala ispat edemedi. Bir yazarın kitabından bir cümle aldı. O yazar da cevap veriyor diyor ki 'Bu somut bir şey değil, soyut bir ifadeydi ve bana da ait değil. İnce, şimdi sen bu iddianı ispatlamadığına göre... Davayı açtım onu da söyleyeyim, şu anda dava açtım, tabii. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Öyle yok." dedi.

"BANA PARTİ KURMAK İÇİN İCAZETİ HALKIM VERDİ"

Çok saygın bir annesi var. Öyle zannediyorum ki annesi de bu yalandan dolayı rahatsız oldu. Niye yalan söylüyorsun? Senin Genel Başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun? Hadi bakalım ispat et. Ben şimdi sana davayı açtım. Ben Pensilvanya'daki adamdan niye icazet alacağım. Benim hayatım siyasetin içerisinde gelişti. Dolayısıyla yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarım beraberce oturduk, konuştuk, kararımızı verdik, cezaevinden çıktıktan sonra da partimizi kurduk. Partimizi kurduktan 16 ay sonra da siz bizi iktidar yaptınız. Şimdi Sayın İnce, bana icazeti Pensilvanya değil bana icazeti halkım verdi, halkım. Ama onlar bu işlerden anlamaz. Onlar halk ifadesini partilerinin tabelasında kullanırlar. Hak nedir, halk nedir bilmezler. Onlar sadece yalanı bilir, iftirayı bilir, dün söylediğini bugün inkar etmeyi bilir. Kendi kendileriyle ve milletimizle kavga etmeyi bilir. Başka bir işe de yaramazlar. 24 Haziran'da bunlara anladıkları dilden bir cevap veriyor muyuz, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye, vakit birlik vakti diyor muyuz?"