Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyyonkarahisar'da Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.Erdoğan, bu toplantıda önemli mesajlar verdi.

"Biz bu değişimi kendimiz yapmaksak millet sandıkta yapar"

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde tartışmalara neden olan istifalar üzerinden önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Değişime direnmek, akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketli bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum.

Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde'de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içerisindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir.

Aslında bu ,milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek meburiyetindeyiz.Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir" açıklmasını yaptı.

"Başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde değerlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir" ifadelerini kullandı.