Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Karaman İl Kongresi'nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun, 'Doğu Kudüs'te konsolosluğumuz var. O Konsolosluğu büyükelçiliğe çeverin' sözlerine cevap veren Erdoğan, 'Çıkmış Kemal Konuşuyor, Orası Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Biz çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışızb O günler yakın, inşallah büyükelçiliğimizi de orada açacağız' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

FETÖ'cü müptezeller mahkemelerde yaptıklarının hesabını veriyorlar. Acımak yok. Acırsak acınacak hale düşeriz. Son FETÖ'cü hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar nefesimizi enselerinde hissedecekler. Tarih, ruhunu kim 1 dolara, kim 50 bin dolara satan soysuzları kaydediyor. Biri ne diyordu? Tankların önce önüne ben çıkarım diyordu. Sanki Rabbim söyletmiş.

BAKIRKÖY BELEDİYESİNE GİTTİ

O gece Dalaman'dan çağrımızı yaptık. Benim milletim, yüzbinler sokaklara döküldü. Ama o kişi Atatürk Havalimanı'nda öyle korktu öyle korktu ki adamlar hemen tanklara gittiler, sorumlularla konuştular anlaştılar. Anlaştıktan sonra da Bay Kemal tıpış tıpış tankların arasından otomobiline bindi. Bakırköy belediyesine gitti.

SEN MİLLETİN OLDUĞU YERDE YOKSUN

Oturdu oradan maç seyretmeye başladı. Çay geldi. Kahvesi geldi. Darbeyi izliyor. Biz ondan 1.5 saat sonra havalimanına indik. Bize haber verseydiniz diyor. Bay Kemal sen de gel. Biz milletimize çağrımızı yaptık onlar geldi. Demek sen milletin olduğu yerde yoksun.

ONLARIN HESABI TUTMADI

Erdoğan'dan Sert Eleştiri "Matruşka İttifakı" Erdoğan'dan Sert Eleştiri "Matruşka İttifakı"

16 saat sonra darbe halledildi. Biz oradan zaten, tüm operasyonlar ı Ümit Paşa yürüttü. Orada valimiz, enerji bakanımız, oradan süreci yönettik. Rabbimin lütfuyla bugüne geldik. Onların hesabı tutsaydı bu kardeşiniz belki burada olmayacaktı. 15 dakika geç kalsak belki o yaptıkları ateşle bizi vuracaktı.