Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç ve Kobani'ye yönelik operasyonların devam edeceğini söyledi.

7. Türk Konseyi Zirvesi'nde Barış Pınarı Harekatı'nı anlatacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nında bir basın toplantısı tertip etti.

Barış Pınarı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kobani'de, Rusya'nın da olumlu yaklaşımı ile sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda da kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız." dedi.

Gazze'de İsrail Saldırıları, 173 Gündür Devam Ediyor Gazze'de İsrail Saldırıları, 173 Gündür Devam Ediyor

Erdoğan; "Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir. Şu anda birçok dedikodu var. Fakat özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve şu an itibarıyla Kobani'de, Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağı benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız, 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaklardı. Seneyi devirdik ama Münbiç boşaltılmadı. Oranın gerçek sahipleri Arap kardeşlerimiz girecek. Bizim de bu konudaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve güvenliğini sağlamak.

Samimi olarak ben de aynı şekilde değerlendiriyorum, 600 havan topunun atılması var bizim topraklara, bu ilk de değil. Şu an da ortada şehitlerimiz var. Yine bu havan topları neticesinde malesef yaralı olanlar, evlerini boşaltanlar var. Bunlar istediği kadar hedef saptırsınlar halkımız biliyor. Yazılı ve görsel medyaya açıklanmaya devam ediyorz. Bunlar bizi yıldırmasın.

Bunların kimin yanında yer alması lazım bizim yanımızda yer alması lazım. Siz NATO ülkesi müttfefinin yanında mı yer alacaksınız, terör örgütünün yanında mı yer alacaksınız? Tabii cevap veremiyorlar. İnsan düşünüyor, NATO'da halkı Müslüman olan tek ülke Türkiye. NATO, 5. madde olan terörle mücadele konusunda şu anda pasif.

Şu anda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 550'ye ulaştı. Mücadelemiz devam edecek. Programımızı tamamlayıp yarın dönme niyetindeyiz." dedi.