Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tek tip kıyafetle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin 'Yahu sen ne cins adamsın be? Sen benim 250 şehidimin yakınlarını düşünmüyorsun' ifadesini kullandı.

BİZ DAVA ARKADAŞI DEĞİL MİYİZ?

Marmara Denizi'nde Yeni Petrol Araştırmaları Marmara Denizi'nde Yeni Petrol Araştırmaları

696 sayılı KHK'yıl eleştiren AKP kökenli isimlere de set tepki gösteren Erdoğan. ' Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Yazıklar olsun' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kastamonu İl Kongresi öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmanın ardından kongrenin yapıldığı salona geçti.

KASTAMONU İL KONGRESİNDE KONUŞTU

Partisinin Kastamonu il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye 2019'da yeni bir döneme girecek' dedi. Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na kadar hep en önde yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ' Hep bu yolda beraber yürüdük, inşallah bundan sonrada beraber yürüyeceğiz. Kastamonu'nun türkülerine baktığımızda kahramanlıkların anlatıldığını görüyoruz' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Söylediği şeye bak, tek tip elbiseyle ilgili. 'Onların yakınları yokmu, onları o halde gördükleri zaman ne yapacaklar, üzülmeyecek mi, şöyle olmayacak mı, böyle olmayacak mı? Ya sen ne cins adamsın be, Sen benim 251 şehidimin yakınlarını düşünmüyormusun, sen benim 2 bin 193 gazimin yakınlarını düşünmüyorsun. Onların acaba yakınları, evlatları kardeşleri şehit olduğu zaman ne yaptılar, ne yapıyorlar' diye soruyor musun? Bunu düşünüyormusun?

SEN NE CİNS ADAMSIN

Söylediği şeye bak, tek tip elbiseyle ilgili. 'Onların yakınların yok mu, onları o halde gördükleri zaman ne yapacaklar, üzülmeyecek mi, şöyle olmayacak mı, böyle olmayacak mı?' Ya sen ne cins adamsın be. Sen benim 251 şehidimin yakınlarını düşünmüyorsun, sen benim 2 bin 193 gazimin yakınlarını düşünmüyorsun. 'Onların acaba yakınları, evlatları, kardeşleri şehit olduğu zaman ne yaptılar, ne yapıyorlar' diye soruyor musun? Bunu düşünüyor musun?

ABDULLAH GÜL'ÜN KHK ELEŞTİRİSİNE TEPKİ

Darbe girişiminden yaklaşık iki hafta sonra çıkardığımız KHK'da kamu görevlilerinin aldığı kararlar ve eylemlerinin sorumluluk doğurmayacağı hükmünü getirmişiz. Üstelik bu kararname Meclis'te de görüşülerek yasalaşmıştı. Yani tüm vekillerin haberi var. Aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz'da cesaretle darbecilere karşı koyan sivil vatandaşlar için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür.

İÇİMİZDEN BAZILARI BUNLARA KATILDI

Nedense büyük bir gürültü koparılmaya başladı. Bana göre büyük değil. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. 16 Nisan'da bugün bu kampanyaya katılanlar 'Evet' demedi.

BAY KEMAL'İN KAYIĞINA BİNDİNİZ

Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Özellik CHP 'nin bazı milletvekilleri her türlü terbiye ve haysiyet sınırını aşan cümlelerle güya hükümete ama aslıda millete hakaret etmeye başladı.

TERBİYESİZ MİLLETVEKİLİ

Hele Muğla Milletvekili var ki, terbiyesiz, ahlaksız ifadelerle benim milletime saldırmıştır. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımız nasıl katıldı katılıyor? Yazıklar olsun. Birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.

Biz isim vermeyeceğiz ama bırakın bunu da söyleyelim.