Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısının ardından yaptığı ittifak açıklaması kulisleri hareketlendirdi. Kürsüden iner inmez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçim ittifakıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştireceği görüşmenin detaylarını paylaşan Erdoğan, "Seçim ittifakıyla ilgili öyle zannediyorum ki her iki lider masaya yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, yapılabilir bunları aramızda görüşeceğiz. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bana göre tabanların beklentisidir diye düşünüyorum" dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM)'in Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararına da değinen Cumhurbaşkanı, "AHİM'in kararı bizi bağlamaz. Zaten geçmişte de benzer şekilde alehte kararlar verildi. Biz de karşı hamlemizi yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi. Faizdeki düşüş için "Olumlu yansımalarını görüyoruz." diyen Cumhurbaşkanı, stokçular konusunda uyarılarda bulundu. Dövizdeki düşüşe rağmen fiyatlarda gerilemenin meydana gelmemesini takip ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Bazı suistimaller var. Stokçular var. Bunların üzerine de Bakanlıklarımız kararlı şekilde gidiyor. Bir çok depo baskınında Nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok." dedi.

CUMHUR İTTİFAKI YENİDEN Mİ?

Erdoğan, 23 Ekim'de yaptığı konuşmada ise 'Milletimizin bize emaneti olan cumhur ittifakını günlük siyasi tartışmaların üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP kendisi için çok farklı bir tercih yaptı. Saygı duyarız. Söyleyeceğimiz tek şey; yerel seçimlerde madem ki 'biz yolumuza' diyorlar, biz de herkes kendi yoluna deriz' demiş, bu sözler 'MHP ile sürdürülen Cumhur İttifakı askıya alındı' şeklinde yorumlanmıştı.

ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARI KİMLER OLACAK?

Temayül yoklamaları sonrasında Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının belli olup olmadığına ilişkin soruya Erdoğan, 'Ankara ve İstanbul için temayülde çıkan netice henüz benim önüme gelmedi. Bunları bir Ali İhsan bey, bir de Mehmet bey biliyor. İnşallah Genel Merkez'de çalışmalarımızı yapacağız ve bu çalışmalarla birlikte önce Büyükşehir'ler olmak üzere tüm illeri göreceğiz. Yarın, Perşembe, üç gün yoğunluk çalışmam var' şeklinde konuştu. Adayların açıklamasına ilişkin soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumartesi olabilir' diye cevap verdi.

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı

AHİM'İN DEMİRTAŞ KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Demirtaş hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını değerlendirerek, 'AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM bugüne kadar terör örgütüyle ilgili verdiği bir çok karar var, aleyhte. Bunun karşısında yapabileceğimiz bir çok şey var. Biz karşı hamlemizi yaparız' dedi.

STOKÇULARLA ETKİN MÜCADELE

Faiz konusunda sorulan soru üzerine ise Erdoğan, 'Faizlerdeki düşüşün olumlu yansımasını görüyoruz. Piyasalaştı kontrol altına alma gayretini Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm ekipleriyle devam ettiriyor. Bazı suistimaller varı. Stokçuları var. Bunların üzerine de Bakanlıklarımız kararlı şekilde gidiyor. Bir çok depo baskınında Nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Kararlılıkla buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok. Patates, soğan, bir çöm meyve, sebzede stokçuluk yapmak, bunların bedelini ödeyecekler. Bu konuda Bakanlıklarımız yoğunluk bir çalışma içindeler. Bu stokçuları da ben de söylüyorum: Yaptığınız stoklarda sizi affetmeyeceğiz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa, cezai müeyyideler konuyu kovalayacağız' ifadelerini kullandı.