Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık sonuçlarının belli olmaya başlamasının ardından yüzde 52.55 oyla galip gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zafer konuşmasını Ankara'daki AK Parti Genel Merkez binasında yaptı. Kendisini desteklemeye gelen seçmenlere yine balkon konuşmasıyla seslenen Erdoğan, "Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz." dedi.

Seçim yarışında en yakın rakibi CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye yüzde 22'den fazla fark atan Erdoğan ilk turda işi bitirirken sandıktan çıkan sonuçtan ders çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan'ın "Milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz." ifadelerini dikkat çekti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"SİZLERİ EN KALBİ DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM"

Sevgili milletim, ekranları başında bizi izleyen aziz milletim, sevgili Ankaralılar... Değerli kardeşlerim... Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

"İSTANBUL'DA YAŞANAN ELİM BİR KAZADA KÜÇÜK BİR EVLADIMIZ AĞIR BİR YARALANMA GEÇİRDİ"

Hiç endişeniz olmasın, hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece Allah'ın önünde rükuda ve secdede eğildik. Aslında biraz daha erken saatlerde sizlerle birlikte olacaktım. Ancak İstanbul'da yaşanan elim bir kazada küçük bir evladımız ağır bir yaralanma geçirdi.

"HER BİRİNİZE AYRI AYRI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Gereken müdahaleler yapılıyor. Şuan ameliyattalar. 7 yaşında... Sizlerden de dua istiyorum. Coşkunuz, sevginiz, aşkınız, sevdanız, desteğiniz, kardeşliğiniz için havalimanından buraya yolboyu binlerce kardeşime, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Sizler 3 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız. 'Durmak yok yola devam' dediniz. 'Bu şarkı burada bitmez' dediniz.