Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT konusunda bu defa net açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu Topkapı kampüsünde düzenlenen, Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde konuştu.

Türkiye'de genel sağlık sigortası sisteminin kimseyi dışarıda bırakmadığını belirten Erdoğan, "Artık vatandaşlarımız istedikleri hastanede sağlık hizmeti alabilmekte" diye konuştu.

Erdoğan, erken emeklilik sisteminin Türkiye'ye zarar vereceğini ifade ederek, "Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak" dedi.

Erdoğan ayrıca, daha önce oldukça düşük seviyede olan işsizliğin kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktığını söyledi, "Yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'İskandinav ülkeleri erken emeklilikle battı'

- Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.

- Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor.

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı

- Bizim başımıza bu erken emekliliği dolayanlar bunu bedelini ödeyecekler. Milletimin faydası neredeyse varım, milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum