Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmasında terör örgütü ile asla masaya oturmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın ara verilen ikinci gününde, İstiklal Marşı'nın 3. kıtasından alıntılayarak; "Hangi alçak bize zincir vuracakmış? Bu terörist seviciler mi ödlekler mi kibirliler mi bize zincir vuracakmış. Bunlar bu milleti tanımıyorlar. Ama tanıyacaklar." dedi.

Erdoğan, terör örgütünün gerçek yüzünü ifşa ettiğimizi söyleyerek, "Biz terör örgütü ile masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet devletle masaya oturur." dedi.

Son 9 günde ülkemize her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştü kimin kim olduğunu gördük. Diplomasi yollarını işletmek konusunda esnek olduk. Kendilerine şunu söyledik, biz terör örgütü ile masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet devletle masaya oturur.

Terör örgütünün gerçek yüzünü ifşa ettik. Amacımızın bu bölgede kimseyle çatışmak olmadığını belirttik. Hedefimizde sadece teröristlerin olduğunu söyledik. Kuzeyden güneye 32 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararlılığımızı tekrarladık.

Masada güvenli bölgenin terörden arındırılması ve tahkikatlarının yıkılması için 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor. Ne söylediğimizi ne istediğimizi iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa kaldığımız yerden devam ederiz. Harekat bölgesinin bir kısmında Rusya'nın koruması altındaki rejim güçleri bulunuyor. Putin ile görüşeceğiz, olmasa kendi planımızı uygularız. Olmasa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz."