Okulların açılmasına geri sayım sürerken gençler sivilce ve aknelerinden dolayı arkadaşları tarafından dalga konusu olmak istemiyor. Ebeveynlerin sivilceyi basit bir ergenlik sorunu olarak değerlendirmemesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, gençlerin güvenini kıran ve psikolojisini yerle bir eden sivilce ve akne sorununun scar ve yara izlerine dönüşmeden tedavi edilebileceği üzerinde duruyor.

Sivilce konusunda gençlerin yaşadıkları bunalımı anlamamanın ailelerin yaptığı en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden uzmanlar, ergenlik çağına girmiş sivilcesi olan gençlerin, ciltlerinde scar ve yara izi kalmaması adına bir an önce tedavi yaptırması gerektiğini vurguluyor.

Sivilcenin sosyal ve psikolojik etkiye sahip bir hastalık olduğunu işaret eden uzmanlar, bu hastalığın kişilerde kendine güvensizlik gelişmesine sebebiyet verebileceğini hatırlatıyor.

Gençlerin bu önemli sorunundan cildi yormayacak medikal cilt temizleme yöntemiyle sivilcenin ilk çıktığı anda mücadele etmeye başlaması gerektiğini kaydeden uzmanlar, cildin arınması ve derinlemesine temizlenmesiyle birlikte yeni sivilcelerin önüne geçileceğini açıklıyor.

Var olan sivilce ve akneleri ise kurutacak karbondioksit maskelerinin yapılmaya başlanması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, sivilce kurutmada en önemli tedavilerden biri olan salisilik asit içeren bakımların da yapılabileceğini vurguluyor.

Ailelerin scar ve yara izi oluştuktan sonra tedavinin zorlaştığını göz ardı etmemesi gerektiğinin üzerinde duran uzmanlar, gençlerin tüm hayatları boyunca bu hayatı yüzünde taşımaması için mutlaka medikal destek almaları gerektiğini hatırlatıyor.