Kırılgan, kuru, yavaş uzayan, parlaklığını kaybetmiş ve dökülen saçların erkekler tarafından hayatlarını mahfeden bir durum olarak tanımlandığını belirten uzmanlar,

saç dökülmesi tipleri ve sağlıklı saçlara sahip olmak için beslenmeden bakım önerilerine kadar her konuda önemli bilgiler paylaştı.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Sağlıklı ve canlı saçların görüntünüzü önemli ölçüde değiştirdiğini işaret eden uzmanlar, saç dökülmesinin günümüzde artarak devam eden önemli bir sorun olduğunu savunuyor. Saç dökülmesinin farklı tipleri ve nedenleri olduğunu belirten uzmanlar, özellikle fast-food beslenme şeklinin erkek tipi saç dökülmesine neden olduğunu kaydediyor.

Saçlarınızda eğer yuvarlak para gibi bir açılma var ise bunun halk arasında saç kıran olarak bilinen alopesi areata olduğunu işaret eden uzmanlar, özellikle saç, bazen de sakalda, aniden ortaya çıkan yuvarlak keskin sınırlı lezyonlar olduğunu kaydediyor. Genellikle stresten kaynaklı dökülme şeklinde kendini gösteren saç kıranın, nedeninin belirlenip tedaviye başlanmasının şart olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Genellikle günümüzde erkeklerde gözlemlenen, bazı kadınlarda da genetik faktörler sebebiyle ortaya çıkan erkek tipi saç dökülmesi yani androgenetik alopesinin saçların ön kısmından arkaya doğru ilerlediğini hatırlatmakta fayda var. Söz konusu bu dökülmenin 20'li yaşlardan sonra giderek attığını ifade eden uzmanlar, kadınlarda bazen hormon bozuklukları sonunda yaşandığını ifade ediyor.

En fazla gözlemlenen saç dökülme türünün Telojen effluviyum olduğunu hatırlatan uzmanlar, vitamin eksiklikleri, ateşli hastalıklar gibi durumların bu dökülmeyi tetiklediğini savunuyor.