Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Aşağıda vereceğimiz işaretler herhangi bir kesinlik taşımıyordur. Ama bu belirtilerin tümü partnerinizde var ise, aldatılma ihtimaliniz yüksek demektir.

-Aldatan erkek telefon konusunda çok hassas olmaya başlar. Önceden telefonunu karıştırmanızı önemsemeyen erkek, artık telefonunu karıştırmanızı izin vermiyorsa ve karıştırdığınızda tepki gösteriyorsa aldatıyor olma ihtimali yüksektir.

-Aldatan erkekler, sizi aldattığı kişiyle buluşabilmek için size sık sık mesaiye kalacağını belirterek akşamları ve hafta sonları kaçamak yapar. Çünkü siz ne yapsın 'ekmek parası' diyeceğiniz için söylenebilecek en güzel yalan mesai yalanıdır.

-Aldatan erkekler, aldatmadan öncesine göre daha kıskanç olurlar. Bunun kesin olarak sebebi açıklanamasa da, herkesi kendileri gibi zannediyor olmalarından kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek.

-Aldatan erkek, eşi tarafından kendisine ilgi gösterilmesinden rahatsız olurlar. Eskiden rahatsız olmayan erkek, artık ilgiden rahatsız oluyorsa aldatıyor olabilir.

-Aldatan erkek, eşi ile cinsel ilişkiden kaçmaya başlar. Aralarındaki ten uyumu birden bire yok olur. Eğer kocanız sizinle cinsel ilişkiye girmekten kaçıyorsa aldatıyor olabilir.

-Kocanız sizi aldatıyorsa, geleceği dair planlar yapmaktan kaçınır.

-Aldatan erkekler, aldatmadan önce eşine neredeyse hiç hediye almazken (özel günler hariç), aldatmaya başladıktan sonra özel günlerin dışında da eşine sürekli hediyeler alırlar. Bu suçluluk duygularını bastırmak için kendince bir yöntemdir.

-Aldatan erkeklerin ruhsal durumları çabuk değişir. Size sabah başka, akşam başka davranıyorsa aldattığını bir göstergesi olabilir.

-Aldatan erkekler ciddi konuları konuşmaktan kaçınırlar. Eşi ile ciddi konuları konuşmaya başladıkları zaman erkekler hemen konuyu değiştirir.

-Aldatan erkek, eşini yakın arkadaşlarıyla tanıştırmaktan kaçınır.