Geçtiğimiz yıllarda adı Galatasaray ile anılan Erling Haland, Devler Ligi'nde fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda E, F, G ve H gruplarında toplam 8 maç yapıldı. Geceye damga vuran isim Red Bull Salzburg forması giyen 19 yaşındaki gol makinesi Erling Haland oldu.

Salzburg'un sahasında Napoli'ye 3-2 yenildiği maçta Avusturya ekibinin iki golünü de Erling Haland kaydetti. Avrupa futbolunun yeni prensi olarak görülen Haland, 40. ve 72. dakikalarda attığı bu gollerle Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim

19 yaşındaki yetenek, deneyimli golcü Karim Benzema'nın ardından çıktığı ilk üç maçta da gol atmayı başaran 20 yaş altı ilk oyuncu oldu. Norveçli oyuncu aynı zamanda çıktığı ilk 3 maçta 6 gol atan ilk futbolcu olarak da tarihe geçti. Erling Haland'ın büyüleyici performansı beraberinde ilginç bir istatistiği daha getirdi.

Haland, Galatasaray dahil bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 23 takımdan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Erling Haland, bu sezon tüm kulvarlarda forma giydiği 13 resmi maçta toplam 20 gol atmayı başardı. Yetenekli oyuncu, bu yıl U20 Dünya Kupası'nda Norveç'in Honduras'ı 12-0 yendiği maçta da 9 gol birden atarak rekor kırmıştı. 1997'de Malezya'nın ev sahipliği yaptığı FIFA Dünya Gençler Şampiyonası'nda Brezilya'nın Güney Kore'yi 10-3 yendiği maçta 6 gole imza atan Adailton, rekorun önceki sahibiydi.